Volg je hart, dat klopt altijd

@LETTE

Dit ben ik!

Alette Holman

bouwjaar 1971 - liefhebbende en geliefde echtgenoot – moeder van twee jongemannen - maatje van labraLouLou – gaat dagelijks de uitdaging met CU aan - doorzetter - oog voor detail – gepassioneerd – creatief - geduldig – perfectionist - liefde voor mens & dier - mama van een prematuur - hondenliefhebber - houd van puur en echt - dus houd van kinderen - gek op de zee, het strand en de bossen

EEN STUKJE VOORGESCHIEDENIS


Sinds mijn kinderjaren had ik een wens…Ik wilde zó graag een hondje, dat er zelfs wel eens niets anders op mijn verlanglijstje heeft gestaan...In 2012 was het dan éindelijk zover, onze eigen blonde labrador LouLou ging deel uitmaken van ons gezin. Deze knappe 'blonde dame' móest gewoon vastgelegd te worden! Het begin van inmiddels duizenden hondenfoto's...


Zolang als ik mij kan heugen, ben ik al met camera’s in de weer geweest. Mijn vader was fanatiek videograaf en spelenderwijs leerde ik van en met hem. Vanaf eind jaren 80 was ik in het bezit van een spiegelreflexcamera met rolletjes waar maximaal 36 foto’s op konden. Het was belangrijk om keuzes te maken wat, wanneer én hoe ik de foto maakte. Een belangrijke basis voor de fotografie was gelegd.


Tijdens een herstelperiode na ziekte bleken LouLou en mijn camera mijn juiste hersteltherapie. Wat vond ik het gaaf om mooie foto’s van haar te maken! Ik besloot om mijn hart te volgen en mij verder in de hondenfotografie te verdiepen. Naast een uitgebreide cursus fotografie voor gevorderden, deed ik een workshop hondenfotografie in 2016 en toen wist ik het zeker; hier wilde ik meer mee gaan doen! Er volgde een tweedaagse masterclass van de beste hondenfotograaf van de wereld. Een workshop portretfotografie, ik heb meerdere hondentrainingen gedaan met onze eigen hond, ik las veel over hondengedrag, deed een workshop actiefotografie en ook niet onbelangrijk, de cursus ‘De magie van het licht’. Dat was het moment dat ik de honden met de kinderfotografie ging combineren; technieken en materialen uit de hondenfotografie bleken ook super te werken bij het maken van mooie kinderfoto’s! Daarnaast werd ik nieuwsgierig naar een heel andere tak, de newbornfotografie. Ik volgde hiervoor meerdere cursussen van ervaren ‘rotten’ in het vak. Ik leerde hoe belangrijk het is om rust en geduld tijdens de fotoshoots te creëren. Ik werd overtuigd van de kracht van het gebruik van kleuren die matchen en van eenvoud in de foto. Less is echt more! Maar misschien wel het allerbelangrijkste, ik leerde de regie in handen te geven van ‘mijn model’. Door deze goed te observeren en te volgen, komen namelijk de spontane momenten vanzelf, wat onmisbaar is bij het krijgen van de echte, pure beelden, die inmiddels zo enorm gewaardeerd worden door mijn opdrachtgevers.


Het jaar 2023 heb ik mij gestort op de hondenfotografie en de nabewerking van foto's. Al ruim een jaar lang ben ik aangesloten bij een internationale community van hondenfotografen. Elke week een uur samen online, om van elkaar te leren. Alles op gebied van de hondenfotografie kwam voorbij. Zo ook het na bewerken, het editen van foto's, om nét even dat extra te kunnen geven aan de foto's. Soms met een heel klein vleugje fotoshop-magie kan de foto een wow effect bij anderen los maken.


Halverwege 2024 heb ik besloten van mijn werk weer mijn hobby te gaan maken. Ik laat de newbornfotografie en de kinderfotografie met daarbij de gezinshoots los. Dat was best wel een ding, maar het voelt goed om mij helemaal te gaan richten op één ding en wel op datgene waar ik het meest van houd; de hondenfotografie.


NATUURLIJK LICHT FOTOGRAFIE

Ik houd van het spelen met licht en warme kleuren. Ik word blij van het 'Golden Hour' en gave kadootjes die het natuurlijk licht soms kunnen geven. Zomer 2022 heb ik bij Willie Kers Photography de opleiding 'Natuurlijk licht fotografie - Next Level' succesvol af mogen ronden.

IN DE SPOTLIGHTS!

De natuur en haar jaargetijden

Ik houd van de natuur. Bij het plannen van de fotoshoots maak ik dan ook dankbaar en creatief gebruik van onze mooie natuur en haar vier jaargetijden.

MIJN ONDERWERP HEEFT DE REGIE

En ik volg. Ik neem de tijd, ik observeer en overleg. Zodat de hond zich op zijn of haar gemakt voelt. En dan komen de mooie foto's, waarin jij jouw trouwe viervoeter herkent vanzelf.

Promofilmpje hondenfotografie


Volg mij op instagram voor de laatste beelden en belevenissen
@aletteholmanfotografie