Volg je hart, dat klopt altijd

@LETTE

Dit ben ik!

Alette Holman

bouwjaar 1971 - liefhebbende en geliefde echtgenoot – moeder van twee jongemannen - maatje van labraLouLou – gaat dagelijks de uitdaging met CU aan - doorzetter - oog voor detail – gepassioneerd – creatief - geduldig – perfectionist - liefde voor mens & dier - mama van een prematuur - hondenliefhebber - houd van puur en echt - dus houd van kinderen - gek op de zee, het strand en de bossen

EEN STUKJE VOORGESCHIEDENIS


Sinds mijn kinderjaren had ik een wens…Ik wilde zó graag een hondje, dat er zelfs wel eens niets anders op mijn verlanglijstje heeft gestaan...In 2012 was het dan éindelijk zover, onze eigen blonde labrador LouLou ging deel uitmaken van ons gezin. Deze knappe 'blonde dame' móest gewoon vastgelegd te worden! Het begin van inmiddels duizenden hondenfoto's...


Zolang als ik mij kan heugen, ben ik al met camera’s in de weer geweest. Mijn vader was fanatiek videograaf en spelenderwijs leerde ik van en met hem. Vanaf eind jaren 80 was ik in het bezit van een spiegelreflexcamera met rolletjes waar maximaal 36 foto’s op konden. Het was belangrijk om keuzes te maken wat, wanneer én hoe ik de foto maakte. Een belangrijke basis voor de fotografie was gelegd.


Tijdens een herstelperiode na ziekte bleken LouLou en mijn camera mijn juiste hersteltherapie. Wat vond ik het gaaf om mooie foto’s van haar te maken! Ik besloot om mijn hart te volgen en mij verder in de hondenfotografie te verdiepen. Naast een uitgebreide cursus fotografie voor gevorderden, deed ik een workshop hondenfotografie in 2016 en toen wist ik het zeker; hier wilde ik meer mee gaan doen! Er volgde een tweedaagse masterclass van de beste hondenfotograaf van de wereld. Een workshop portretfotografie, ik heb meerdere hondentrainingen gedaan met onze eigen hond, ik las veel over hondengedrag, deed een workshop actiefotografie en ook niet onbelangrijk, de cursus ‘De magie van het licht’. Dat was het moment dat ik de honden met de kinderfotografie ging combineren; technieken en materialen uit de hondenfotografie bleken ook super te werken bij het maken van mooie kinderfoto’s! Daarnaast werd ik nieuwsgierig naar een heel andere tak, de newbornfotografie. Ik volgde hiervoor meerdere cursussen van ervaren ‘rotten’ in het vak. Ik leerde hoe belangrijk het is om rust en geduld tijdens de fotoshoots te creëren. Ik werd overtuigd van de kracht van het gebruik van kleuren die matchen en van eenvoud in de foto. Less is echt more! Maar misschien wel het allerbelangrijkste, ik leerde de regie in handen te geven van ‘mijn model’. Door deze goed te observeren en te volgen, komen namelijk de spontane momenten vanzelf, wat onmisbaar is bij het krijgen van de echte, pure beelden, die inmiddels zo enorm gewaardeerd worden door mijn opdrachtgevers.


Het jaar 2023 heb ik mij gestort op de hondenfotografie en de nabewerking van foto's. Een jaar lang ben ik aangesloten geweest bij een internationale community van hondenfotografen. Elke week een uur samen online, om van elkaar te leren. Alles op gebied van de hondenfotografie kwam voorbij. Zo ook het na bewerken, het editen van foto's, om nét even dat extra te kunnen geven aan de foto's. Wat ik natuurlijk ook weer gebruik bij de kinderfotografie. Soms met een heel klein vleugje photoshop magie kan de foto een wow effect bij anderen los maken.

En hoe mooi is dat?

Ik word er blij van, als ik anderen blij kan maken, met wat ík met mijn creabrein kan maken!


NATUURLIJK LICHT FOTOGRAFIE

Ik houd van het spelen met licht en warme kleuren. Ik word blij van het 'Golden Hour' en gave kadootjes die het natuurlijk licht soms kunnen geven. Zomer 2022 heb ik bij Willie Kers Photography de opleiding 'Natuurlijk licht fotografie - Next Level' succesvol af mogen ronden.

IN DE SPOTLIGHTS!

De natuur en haar jaargetijden

Ik houd van de natuur. Bij het plannen van de fotoshoots maak ik dan ook dankbaar en creatief gebruik van onze mooie natuur en haar vier jaargetijden.

MIJN ONDERWERP HEEFT DE REGIE

Een fotoshoot van een pasgeboren baby, de peuter met z’n eigen willetje of die beweeglijke hond, ze hebben allen één ding gemeenschappelijk; mijn onderwerp heeft de regie. Ik regisseer niet, maar ik creëer wel! Ik houd van een goede voorbereiding, altijd graag in overleg met jou. Ik heb geduld. Ik observeer en ik geef de ruimte. Ondertussen zorg ik dat ik 'op scherp sta'. Spelenderwijs ontstaan er situaties en er volgt een ontspannen sfeer, wat je terug ziet in mijn foto’s.

Promofilmpje hondenfotografie


Volg mij op instagram voor de laatste beelden en belevenissen
@aletteholmanfotografie