DE MEEST GESTELDE VRAGEN...

Doe jij ook familyshoots?

Ja! Grotere groepen zijn bij mij welkom. En ook als er kleine kinderen of hond(en) bij zijn. Juist leuk! Ik ga wel eerst met jullie in overleg wat de wensen zijn. En uiteraard kan dit niet voor tarief 'Klein' of 'Groot', maar gaan we voor 'Groots'! Dat is het namelijk waard.

Wanneer ben je beschikbaar?

In principe alle dagen van de week. In de ochtend of in de namiddag of avond, dit is afhankelijk van het seizoen. Maar nooit midden overdag met hard licht. Ik neem echter niet alle dagen een fotoshoot aan en ook vaak maar één per dag. Ik houd niet van tijdsdruk, dat werkt namelijk niet bij honden en kinderen ;-)
En ik moet immers ook voorbereidingstijd, nawerktijd en tijd voor bestellingen overhouden. Dus wil je zeker zijn van een date? Laat het dan zsm weten!

Hoe werkt zo'n online fotogalerij?

Na elke fotoreportage selecteer ik de beste, mooiste, liefste en leukste foto's. Hiervan bewerk ik drietal foto's welke ik als preview verstuur. Daarna zet ik de rest van de selectie in een met een wachtwoord beveiligde online fotogalerij. Deze is tijdelijk zichtbaar. Hieruit mogen jullie zelf de foto's uitkiezen welke jullie wensen. De hoeveelheid is afhankelijk van het aantal dat inbegrepen is bij het gekozen pakket. De gekozen foto's check ik nauwkeurig op haartjes, vuiltjes ed en corrigeer ik voordat ik ze in maximale grootte en kwaliteit opsla. Het zgn. HR fotobestand. Ik bied daarnaast altijd de hele serie als klein bestand aan voor een totaalprijs. Zodat het dus mogelijk is om alle herinneringen te bewaren.

Wanneer zijn de foto's klaar?

Daar doe ik nooit een uitspraak over...! Want dit hangt namelijk zó af van het aantal fotoshoots wat daarna komt. Soms vallen er fotoshoots uit door regenachtig weer. Maar soms komt er ook zo maar een te vroeg geboren newborn op mijn pad. Uiteraard heb ik voor mijzelf wel een deadline. Maar die houd ik lekker voor mijzelf. En weet ondertussen dat ik ook aan jouw fotoshoot de volledige aandacht geef!

Heb jij ook kadobonnen?

Jazeker! Ik heb inderdaad kadobonnen. Deze maak ik 'op maat'. De voorkant is een door mij gemaakte fotocollage afhankelijk van het soort fotoshoot, de achterkant wordt tekst door jullie zelf aangeleverd. Deze seal ik in en stuur ik op of kan worden opgehaald. De bon is één jaar geldig en dient bij levering voldaan te worden, zodat het de waarde krijgt van de gekozen fotoshoot

Ik zou zo graag een zwangerschapshoot willen? Kan dat ook?

Jaa, mooi! Natuurlijk kan ik dat ook verzorgen! Zo'n bijzondere gebeurtenis in je leven om vast te leggen. Ik heb zelfs een combinatiekorting bij de newborn-of newborn lifestyleshoot; je vind dit bij 'Investering in herinnering' onder kopje newbornfotografie.

Wat voor kleding zal ik aandoen?

Na reservering van de fotoshoot stuur ik altijd een documentje met wat algemene informatie over de fotoshoot. Daarbij hoort ook een kledingadvies/tip. Dit kan de foto nét even het extra geven. Een goede voorbereiding vind ik erg belangrijk. Uiteraard gaat alles in overleg met jou!

Wat als mijn pup nog niet zo goed kan luisteren? Of als mijn hond niet los kan?

Natuurlijk hoeft jou pup nog niet te luisteren! Ik ben inmiddels wel wat gewend hoe ik hiermee om moet gaan. Tijdens een klein uitlaatrondje samen, ervaar ik eerst even jullie pup/hond. Dan kan deze even wennen aan de omgeving, aan mij, aan dat grote, zwarte ding voor mijn hoofd. Ik fotografeer met mijn zoomlens, ik neem dus wat afstand. Ik zal ook zeker aan het begin niet al te enthousiast doen richting de pup/hond, hoe graag ik ook zou willen! Ik maak gebruik van de eerste toenadering richting mij, voor je het weet zijn de eerste foto’s dan al gemaakt. Pups zijn ondernemend, maar hangen ook aan hun baasje. Vaak kan de pup al even los, maar ik heb ook dunne loopriempjes, welke ik makkelijk kan weg fotoshoppen. Dus ook aan de riem kunnen de mooiste foto’s van jouw viervoeter worden gemaakt. En eigenlijk geldt dit ook voor de volwassen hond. Die heeft de regie, ik volg...

Wat als het regent? Of als ik ziek ben?

Ik ben gek op de Nederlandse jaargetijden, maar dit zorgt er wel eens voor dat wij de fotoshoot moeten verzetten. Twee dagen voor een fotoshoot op een buitenlocatie hebben wij al even contact. Bij regen of harde wind gaan we in overleg een andere datum zoeken. Dit geldt ook wanneer iemand ziek wordt. Zeker bij kinderen kan dit zo maar het geval zijn. Niks forceren, wij gaan gewoon opnieuw wat plannen.

Verzorg jij ook huwelijksreportages ed?

Ik heb zeker ervaring met het vastleggen van huwelijken of geregistreerd partnerschap. Ik houd het voortaan echter bij de taak 'second shooter', dan ga ik met een collega fotograaf mee als extra ondersteuning. Heerlijk om zo af en toe te mogen doen!

Kan jij voor onze website bedrijfsfoto's maken?

Jazeker, met enige regelmaat word ik hiervoor gevraagd. Ik werk daarbij met veel scherpte/diepte, zodat er sfeer ontstaat in de foto's en de aandacht uitgaat naar dát wat belangrijk is. Kijk hieronder voor wat portfoliomateriaal.
Stuur gerust een bericht, ik neem graag contact op en maak een offerte op maat!

WAT NOG MEER?

Een zwangerschapshoot, profielfotoshoot, feestreportage, familieshoot, bedrijfsreportage...
Zie hieronder een kleine greep uit mijn archief. Want als freelance fotograaf doe ik dat natuurlijk ook graag, fotograferen is immers mijn hobby! Dus heb je belangstelling, laat het weten!