"Onvoorwaardelijk
zijn ze er....
tot ze sterven...
en een pootafdruk achterlaten op je hart"

Pinterest

Jouw lieve viervoeter met trouwe blik voor altijd vastgelegd


Ieder hondenbaasje zal dit direct herkennen; altijd is daar de oprechte liefde, bij het thuiskomen een kwispelende staart, die lieve, trouwe blik en bij moeilijke momenten een teken van troost…Jouw lieve viervoeter verdient het om voor eeuwig te worden vastgelegd!

Hoe gaat dat nu, zo'n hondenfotoshoot?


Samen overleggen wij wat jou het meeste aanspreekt en waar de hond zich het prettigst zal voelen. Ik werk graag in de bossen. Of ik maak gebruik van een mooi pad tussen het riet in mijn eigen omgeving. Daar gaan wij eerst een stukje wandelen. Zodat de hond kan wennen aan de omgeving, aan mij en aan dat grote, zwarte ding voor mijn hoofd. Ondertussen kijk ik naar zijn gedrag. Samen overleggen wij dan wat de mogelijkheden zijn. Een hond die los kan en onder controle staat is natuurlijk fijn, maar geen must. Net als commando's opvolgen. Een zit, lig, blijf opvolgen is handig, maar ik vind het belangrijker als een hond zich prettig voelt bij wat hij doet. Het gaat niet om wat de hond allemaal kan. Het gaat erom, dat ik jouw maatje vastleg, zoals hij of zij is.

De fotoshoot is vaak 's morgens (op tijd) of aan einde van de middag, afhankelijk van het seizoen.. En als het niet te warm is, vind ik de sfeer van een zomerse avond ook heel gaaf. Ik maak dan dankbaar gebruik van het zachte licht, wat zorgt voor de mooie sfeer in de foto's. Ook heeft de natuur een belangrijke rol in mijn foto's. Ik ben gek op de verschillende jaargetijden, ieder seizoen heeft z'n schoonheid.

Én....actie!!


Actiefotografie en honden. Een supercombi! Moeilijk? Nee, juist een gave uitdaging!

Inmiddels heb ik al heel wat ervaring op mogen doen in allerlei ‘takken van sport’, dus kom maar op!

Het is toch supergaaf om te hebben van je hond of zelfs mét je hond? Laat weten wat je wensen zijn, dan leg ik ze vast!  


Go with the flow...


Go with the flow is mijn motto, dus dat betekent dat het varieert hoelang een fotoshoot ongeveer duurt. Ik kijk eigenlijk niet naar de klok tijdens een hondenshoot. Ik kijk naar de hond. Ik houd rekening met de leeftijd van de hond en wat de hond gewend is. Ik houd rekening met de warmte. Of juist de kou. En met de omgeving. Want als een hond zich prettig voelt, zie je dat terug in de foto's. En dat is wat wij willen herinneren aan onze maatjes.


STUDIOSHOOTS


Sinds februari 2023 gebruik ik ook mijn fotostudio in Blokzijl voor korte studioshoots voor honden.

Ik maak dan de zogenaamde low-key portretten; met zwarte achtergrond en minimaal aan daglichtlampen.


"Als kind hield ik al van dieren.
Mijn jarenlange wens was om zélf een hond te hebben. Met de komst van onze labraLouLou kwam die droom uit en zorgde voor een wending in mijn leven én in mijn werk. Daardoor kan ik nu die liefde voor de hond omzetten in prachtige, dierbare herinneringen voor vele hondeneigenaren"

@lette Holman