Knorretje: Hoe spel je liefde?
Pooh: Dat spel je niet, dat voel je!

Winnie the Pooh

En dan gaat de kleine lachen!

Vanaf een maand of vier ontstaat er interactie! De baby begint te reageren, te lachten en kan al op de buik lang genoeg het hoofdje omhoog houden. Hoe heerlijk is het om zulke momenten voor altijd vastgelegd te hebben! Alleen, met jou als papa of mama of stoer samen met grote broer en/of zus. Meestal ga ik naar een buitenlocatie, maar uiteraard gaat dat in overleg. Ook een babyshoot in mijn (kleine) daglichtstudio is mogelijk of wij doen de fotoshoot fijn vertrouwd bij jullie thuis; de keuze is aan jullie! 

Ik ben twee en ik zeg ‘nee’.

En ik ben drie en ik zeg ‘nie’. Zo langzaamaan ontstaat een eigen willetje. En de wereld om ons heen wordt ontdekt. Zo mooi vind ik dat, de onbevangenheid, het enthousiasme en de nieuwsgierigheid van het opgroeiende kind , op weg naar het tiener zijn. Of zelfs de kritische (pré)puber, die momenteel opgroeit met de socials zoals instagram en snapchat (voor je het weet zijn ze alweer zo oud, hoe cliché ook!). Stuk voor stuk zijn dit kleine uitdagingen, die ik zó graag aanga!


En altijd is mijn motto ‘go with the flow’. Dus kinderen fotograferen zoals ze écht zijn. Puur. Jouw kind hoeft dus niet lachend in mijn camera te kijken; die momenten ontstaan vanzelf wel, dat daag ik spelenderwijs uit. Ik geef kleine opdrachtjes, laat de kleinsten mij helpen of doe ik een klein interviewtje met de kinderen. En echt, dat werkt is mijn ervaring! . Ik gebruik de technieken vanuit de hondenfotografie, waardoor ik wat afstand kan nemen en ze de camera vergeten. Hoe mooi is het, dat ik naast de spontane lach, ook die ondeugende blik of die bekende vragende ogen kan vastleggen. Dat beeld, dat juist zo kenmerkend is voor jouw kind, dát brengt jou later terug naar het nu en zullen de meest liefdevolle herinneringen opleveren.

op locatie of studio

De fotoshoots doe ik eigenlijk altijd op locatie. In het bos, in een speeltuin, op een strandje, in jullie tuin. Samen overleggen wij wat jullie mooi vinden en wat praktisch is voor het kind. Ik maak graag gebruik van veel scherpte diepte en van de magie van het licht. Waardoor er een fijne sfeer in de foto's ontstaat en er prachtige herinneringen volgen met in de hoofdrol jullie kind!


Per februari 2023 ga ik ook mijn fotostudio in Blokzijl gebruiken voor korte studioshoots voor kinderen.

Ik maak dan de zogenaamde low-key portretjes; pure portretfoto's, met minimaal daglicht, in zwart/wit.