Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam

Pinterest
FOTOSHOOT AAN HUIS

Na maandenlang uitgekeken te hebben naar jullie kindje, is dan ineens het moment daar. Een klein, kwetsbaar en pril leventje, dat geheel afhankelijk is van jou. Dát nieuwe wereldwondertje liefdevol vastleggen in zijn of haar eigen omgeving vind ik altijd heel bijzonder. Het is een voorrecht om even inbreuk te mogen doen in jullie gezinsleven. Kostbare herinneringen maken van zo'n bijzondere tijd in jullie leven. Dit doe ik in de vorm van een lifestyle fotoshoot.

Wat houdt dat nu eigenlijk in?


Lifestylefotografie is eigenlijk een combinatie van portretfotografie en documentaire fotografie. Op locatie, in dit geval comfortabel , makkelijk en vertrouwd bij jullie thuis. Met jullie eigen, unieke 'fotoachtergronden'. Aan de hand van beelden ga ik een verhaal vertellen. Júllie verhaal.


PORTRETFOTOGRAFIE.

Deels leg ik vast wat er voor de camera afspeelt, deels regisseer ik dit tot op een bepaalde hoogte. Ik let daarbij op waar het daglicht vandaan komt en gebruik dat dankbaar. In overleg met jullie maak ik keuzes in welke ruimte ik ga fotograferen en geef advies op gebied van kleding. En ik let op dat er geen storende zaken in beeld komen, zoals bijvoorbeeld snoeren op de slaapkamer. Dus een beetje regie is er wel, Net als bij de portretfotografie. Op die manier maak ik ook de zo ‘newborn’ mogelijk foto’s maken van de kleine. Ik gebruik daarbij vooral jullie eigen materialen, bijvoorbeeld een voedingskussen, een sprei of fleecedeken. Maar ik heb daarvoor zelf ook altijd het één en ander bij mij. Ik zal daarbij jullie dan ook deels aansturen, maar jullie mogen vooral jezelf zijn! Denk niet teveel na, maar geniet van het gezellig samenzijn als gezinnetje, knuffel, lach, doe eens gek of doe gewoon even helemaal niets. Ook heb ik ervaring in grotere gezinnen; ik maak dankbaar gebruik van de chaos dat gezinsleven heet! Ondertussen leg ik ook details vast. Uit de babykamer, van de kadohoek, het geboortekaartje, de teentjes van de kleine of bepaalde gezichtsuitdrukkingen die op baby’s gezichtje ontstaan. En zo raak ik op de achtergrond en merkt je soms niet eens dat ik voor jullie zo dierbare herinneringen aan het maken ben. 


DOCUMENTAIRE FOTOGRAFIE

Met in de hoofdrol de pasgeboren baby. Doordat momenten uit het dagelijks leven gefotografeerd worden, neemt het je over tientallen jaren weer mee naar het leven van nu. Herinneringen die heel dicht bij je staan, uit de tijd die zó snel voorbij gaat. Ik weet het, het is cliché. Maar een feit. Soms is het een hectische periode, soms valt het mee. Maar er verandert zoveel in een korte tijd, dat je dingen gaat vergeten. Daarom deze fotoshoot. Het betekent het vastleggen van belangrijke momenten in jullie leven, puur en ongedwongen. Dat is het stukje documentaire fotografie

WANNEER PLAN JE DEZE FOTOSHOOT?

Het tijdstip van deze fotoshoot kan verschillend zijn. Moet een newbornshoot toch écht wel binnen de eerste 3 weken plaats vinden, deze fotoshoot kan bijvoorbeeld in de kraamweek, wat heerlijk is om de buitenwereld van jullie geluk mee te laten genieten. Maar wij kunnen deze fotoshoot ook nog prima na 4, 6 of zelfs 8 weken na de bevalling plannen. Of aan het einde van het zwangerschapsverlof. In sommige gevallen wordt dat als heel prettig ervaren. Want belangrijk is dat je prettig in je vel zit, zodat je bij het zien van de foto’s nog steeds een goed gevoel ervaart.

Ik heb er zin in om jullie verhaal zo mooi mogelijk in beeld te brengen!